happycampers.reismee.nl

De ziekenboeg

De buikpijn van Luna bleek helaas iets meer te zijn dan het gevolg van wat te veel eten. Met het eerste avondeten in de camper heeft ze niks op om vervolgens met rode wangen haar bed in te kruipen. Tijdens het schrijven van het vorige reisverslag hoor ik hoe er driftig op een duim gezogen wordt. Het mag helaas niet baten, om 3.00u begint Luna te huilen waarna ik een klaar wakker meisje aantref in bed, badend in het zweet van de koorts. Ze had nog altijd niet geslapen. Tussen mama en papa in kruipen in een alkoof is erg lastig, dan maar bij Luna in bed erbij. Ik hoor het mezelf zeggen en op dat moment bekruipt me een "hoepel-angst". Voor niet- ingewijde onder ons: de angst om ergens in te stappen waar je lichaam niet in pas. Het stapelbed waar de kinderen in liggen is op het breedste stuk (ik herhaal: het breedste stuk!) 70 cm. Halverwege zit er een knik in en wordt het matras nog zo'n 10 cm smaller. Voor een 6 jarige een prima slaapplek maar nu moest mama via het trapje (want zieke kinderen liggen nooit makkelijk beneden) op dat strookje matras gaan liggen waar ook nog een kind op haar rug lag (dus breed) ziek te zijn. Maar het is me gelukt om mezelf naast dat kleine kacheltje te wurmen! Arme Luna, wat ben je aandoenlijk als je zo ziek bent en wat zou ik graag in jou plaats ziek willen zijn. Beide nauwelijks geslapen en na een plasachtie een uur later op het briljante idee gekomen om niet met z'n tweetjes in het smalste bed te gaan liggen maar Luna naast papa te leggen en zelf in het stapelbed te gaan liggen. Ik wist immers dat het paste! Dat bleek een betere zet te zijn. Toch nog beide wat uurtjes kunnen slapen.

s'Ochtends wordt Luna wakker met nog altijd vuurrode wangen van de koorts. Met het drinken van een slokje sap schiet haar tand (die al maanden los zit maar er niet uit gehaald mag worden) dwars. Dit geeft Luna net het zetje om hem er uit te laten halen. Door mama natuurlijk want papa vindt dit soort klusjes eng... Of het nu kwam door het drinken of de spanning van de losse tand dat weet ik niet maar enkele ogenblikken later komt alle sap inclusief een beetje bloed van de verwijderde tand er weer uit.

Conclusie: de dag rustig opgestart in afwachting van hoe Luna zou opknappen. Het overgeven en de verlossing van de tand (en de pcm) lijkt haar goed te doen want rond 11u wil ze Parijs wel in. Tegen 12u bleken er niet meer ieder halfuur pendelbussen vanaf de camping te rijden dus hopla, op de fiets richting tour Eifel! We hadden de toren al in het vizier toen we net 5 minuten van de camping af waren maar er daadwerkelijk komen bleek nog een hele onderneming. Eerst kwamen we langs een druk hippisch evenement, vervolgens bleek er een marathon gelopen te worden in Parijs. Al aanmoedigend hebben we een heel stuk naast de hardlopers mee gefietst. Even was ik bang dat de finish onder de Eiffeltoren zou zijn maar het eindpunt bleek de Arc de Triomphe te zijn. Daar onze bammetjes op gegeten en daarna door naar onze eindbestemming. We zijn er gekomen, nadat we met onze fietsen een heleboel trappen af zijn gereden. Aangezien Luna vanochtend nog goed ziek was hebben we voor de makkelijke weg gekozen: met de lift omhoog. Het was een ideale dag om de Eiffeltoren te bezoeken, overwegend helder met her en der een wolkje. Wel een koude harde wind!

Waar we op de heenweg de rotonde om de Arc de Triomphe nog te voet zijn over gestoken (die mega drukke honderdbaans dodemans rotonde) zijn we op de terugweg gewoon 'met het verkeer mee' het ding zo'n driekwart rond geFIETST. "Je moet gewoon oogcontact maken met de automobilisten om voorrang te krijgen", was Geert zijn theorie. Dus ik ben hem blindelings gevolgd en heb het wonder boven wonder overleefd.

s'Avonds wou Sacha graag een keer in het bovenste stapelbed slapen. Prima vent, is alleen maar makkelijk als ik er vannacht weer uit zou moeten voor Luna. Maar dit keer sliep Luna als een roos. Nu was het Sacha's beurt om midden in de nacht wakker te worden met flinke hoofdpijn. Niet nog een nacht nauwelijks slapen dacht ik. Dus maar gelijk aan de slag met pcm. Ik heb een heel doosje mee met dure smel- tabletten met bessensmaak. Gekocht nadat Sacha die in het ziekenhuis had gekregen toen hij zijn arm had gebroken. Fijn voor de kinderen dacht ik toen nog. Dus ik geef er 1 aan Sacha waarop hij zegt het pilletje vies te vinden. Ik weet niet of het de associatie was met het ziekenhuis of de vieze smaak maar nog geen 30 seconden later komt de hele boel eruit zetten. Weer de ellende vanaf dat bovenste onbereikbare stapelbed! De schade bleek vrij beperkt. Dus na een nachtelijke dweilbeurt (sorry Freek je moet het wel ontgelden deze eerste dagen) hebben we Sacha maar bij Geert in de alkoof gelegd, werkte bij Luna uiteindelijk ook goed.

Vandaag zijn we dus met 1 ziek kind en 1 herstellend kind op pad gegaan. Er stond gelukkig niet veel op de planning, enkel "veel kilometers maken richting het zuiden". Sacha heeft onderweg een paar keer lekker kunnen slapen. Hopelijk voelt hij zich morgen al wat beter. We zijn aan het eind van de dag aanbeland in Les Eyzies in de Dordogne op een idyllisch klein camperplaatsje aan de voet van een mooie rotspartij. Morgen hopen we hier de grotten van Lascaux te bezoeken (grottes de font de gaumes). Nu maar hopen dat er verder niemand ziek wordt...

Momenteel staan we op een plekje zonder wifi dus het uploaden van foto's moet nog even wachten. Jullie houden de kiekjes bij dit reisverslag dus nog tegoed!

Wietske

O jee, wat een start van de vakantie. Dat zul je niet snel vergeten. Was de Eifeltoren wat de kinders ervan gehoopt hadden?

Ineke

Jeetje, wat een nare start. Tussendoor lijken jullie wel te genieten en blijven jullie positief. Hartstikke knap.
Op naar gezondheid! Veel plezier.

Emmy

Eerst maar eens een dikke knuffel ,want als je iets niet had in gecalculeerd dan was het dit wel.
Tenminste niet als start .Maar goed hopelijk heb je het voor de hele vakantie nu gehad. Hoplijk
kun je het snel vergeten nu er ook leuke dingen tegenover komen te staan. Hele mooie dag.

Joke

Allereerst een dikke CHAPEAU!!!! voor papa en mama. Hopelijk knappen de koters snel op ?
Hoe was t op de Eifeltoren?
Nu al lekker in de Dordogne, prachtige streek! Mochten jullie de kans krijgen, kasteelbezoek in Beynac, paar km van Sarlat, is een echte aanrader. Met name ook de klim er naartoe in het schitterende middeleeuwse dorpje via de oude straatjes.
Ben erg benieuwd naar je volgende verhaal Marieke, je schrijft fantastisch!!!
Dikke knuf voor allemaal ???☀️

Ingeborg

Ach nee! Dat is geen gedroomde start, maar als je dit al achter de rug hebt, kan het alleen maar beter worden!
Heel veel beterschap en hoop dat jullie snel met z’n allen gezond de reis kunnen voortzetten!
Liefs, vooral ook van Yinthe, die toch iedere dag wel even benoemd dat Luna heeeel ver weg is nu.

Ger

Wat vervelend deze start. Misschien was het allemaal spannend voor ze. Hopenlijk verder een voorspoedige reis.
Groeten Ger

Wilja

Bij thuiskomst zei Ger dat ik echt jouw reisverslag moest lezen. Wat een pech begin en wat zijn julie er goed mee omgegaan. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden.

Lucie

Wat een avonturen al.
Maar ik lees dat jullie nu op een super mooie plek in de Dordogne zijn! Daar zijn wij vorig jaar ook een dagje op een camping geweest.
En de kindjes... hopelijk knappen ze snel op en kunnen jullie iets meer slapen in de nacht. Zo sneu als ze ziek zijn.

Groetjes

Karlijne

Wat een start! Laten we hopen dat het ziek zijn het loslaten is geweest van alles wat er nog in die kinderlijfjes zat! En dat na het Grote Poetsen het Grote Genieten echt kan beginnen. Al lees ik dat daar toch gelukkig ook ruimte voor is! Beterschap en hopelijk blijven pap en mam én Freek gezond ;)
Knuffel voor jullie!

Annemiek

O neee! Wat een vervelende start. Hopelijk zijn de kids snel hersteld en kunnen jullie weer lekker gaan genieten van het avontuur!

Thea en Henk

Een start met wat hindernissen maar dat wel wel lukken met jullie. Beterschap met de kindjes.

Oma Emmy

Hoi vakantiegangers
Ik weet niet hoe het weer bij jullie is maar hier is het bar en boos .Moedernatuur is nu wel weer genoeg aan der trekken gekomen. Maar ja ze vragen me niets , dus maar gewoon accepteren.
Hopelijk gaat jullie reis voorspoedig en rijden jullie het zonnetje te gemoed.
Is het nog mogelijk dat jullie Ria toevoegen want die zou ook graag van jullie belevenissen op de hoogte blijven .Veel liefs Emmy

Resi en Leo

Hopelijk zijn ze er na deze ellende vanaf voor de komende maanden !!
Jullie rijden de "goede kant" op voor het mooie weer. Wij zitten op Sicilie en daar is het zonnig en warm !!
Veel plezier !!

Ria (oma)

Via Wiets heb ik de link gekregen.
Dus ik ben op de hoogte.
Jammer van het minder goede begin.
Via Emmy hoor ik ook het een en ander via jullie telefoongesprekken.
Groetjes aan de kids.
Genieten maar .